You are currently viewing Pomurski MTB pokal 2022

Pomurski MTB pokal 2022

  • Post category:Novice

Pomurski MTB pokal je lansko leto presegel vsa pričakovanja organizatorjev, tekmovalcev ter tudi gledalcev. Štiri dirke prve sezone so pričarale ogromno zanimivih dvobojev ter rezpletov na lestvici. Edino pravilno je, da sezono 2022 naredimo še večjo, boljšo in zanimivejšo. Sezona 2022 prinaša ogromno novosti v pokal kot tudi večje število dirk, nove lokacije ter zanimivosti. Letos nas čaka kar 7 dirk različnih disciplin in pokal bo odprt za celotno Slovenijo.

Preden se podamo na novo pot se vrnemo nazaj v lansko sezono ter aktualne Pomurske MTB prvake. Ne želimo, da biti Pomurski MTB prvak pomeni samo neka titula. Naša želja ob ustanovitvi tega pokala je bila razvoj ter napredek gorskega kolesarstva v Pomurju. Za to vsi prvaki ob vseh nagradah, medaljah, pokalih in dresih za prvake dobijo še podporo pokala. Naš namen je nadaljnji razvoj teh tekmovalcev, jim nuditi čim večjo podporo z logistiko na raznih tekmovanjih po Sloveniji, servisiranjem ter splošno pomočjo.

U7 – Lija Leber, U9 – Elias Matuš, U11 – Jurij Štefanec, U13 – Eli Kovač, U15 – Matej Novak, U17 – An Škedelj, Elite Moški – Žan Rogan

 

Koledar 2022

14. 5. – Ljutomer (pumptrack)

28. 5. – Apače (pumptrack)

4. 6. – Odranci (pumptrack)

25. 6. – Sveti Jurij (dual cross)

3. 9. – Lendava (single trail timed)

10. 9. – Kruplivnik (dual slalom)

17. 9. – Murska Sobota (pumptrack)

 

We are going LIVE

Da! Takoj je, vse dirke Pomurskega MTB pokala se bodo live streamale preko našega Facebook portala. Ker se čez leto ogromno dogaja je normalno, da se vsak ne more udeležiti dirke, za to je lani bilo ogromno heca o prenosu dirk v živo in mi smo vas poslušali. Dirke se bodo prenašale v rednem delu tekmovanja, se pravi treningi in kvalifikacije se ne bodo prenašali. Trudili se bomo, da bo naša storitev na nivoju in vredna ogleda.

 

Ostale novosti

Največja novost je sigurno število dirk, ki jih bo letos v Pomurskem MTB pokalu. Pokal je lani požel toliko zanimanja v regiji, da smo bili letos prisiljeni omejiti število dirk. Nova je disciplina single trail timed, ki bo v Lendavi na njihovih novih legalnih trailih. V pravilniku je prišlo do manjših sprememb torej velja splošna prepoved SPD/Magnet pedal na vseh dirkah ter ukinitev prepovedi pedeliranja v kategorijah u17, u19 in Elite.

Pomurski MTB tabor

V času poletnih počitnic je težko organizirati dirke zaradi dopustov, to pa še ne pomeni, da bomo počivali. Letos bomo s pomočjo vseh lokalnih klubov organizirali tridnevni Pomurski MTB tabor za vse najmlajše tekmovalce pokala v Lendavi. Tabor je namenjen druženju ter skupnemu učenju in razvoju gorsko kolesarskih veščin. Izvajalo bo se več programov od učenja gorsko kolesarskih spretnosti, splošnega vzdrževanja ter servisiranja kolesa, orientacije v naravi, prve pomoči, taborjenja in še kaj. Seveda brez zabave ne bo šlo. Več o taborju drugič.

 

Seveda vse kar delamo bi bilo nemogoče brez naših novih in starih partnerjev, ki nam stojijo ob strani. HVALA!