You are currently viewing 3. Dirka – Odranci (2021)

3. Dirka – Odranci (2021)

V soboto se je zaključila 3. dirka pokala v Odrancih. Enega izmed največjih asfaltiranih pumptrack-ov je obiskalo 49 tekmovalcev. Člani kolesarskega kluba Bula so pripravili super dogodek ter atmosfero. Kot na prejšnji dirki v Apačah so bili favoriti BMX-i z race plašči, vendar smo doživeli kar nekaj presenečenj.

Asfalt, sonce ter no-brake pogumneži?

V kategoriji Poganjalčki še naprej prevladuje Maj Kežmah Srpak (KSŠD Sv. Jurij) kar je ponovno potrdil s 1. mestom. Druga ter tretje uvrščeni sestri sta bile Gala ter Tesa Jeneš (KK Kicker). V kategoriji U7 je ponovno zmagala Lija Leber (KK Kicker) ter utrdila prvo mesto na skupni lestvici. Drugi je bil Izak Žalig (KK Bula), tretji pa Maj Kežmah Srpak (KSŠD Sv. Jurij). Jaro Gašper Pelcl (ŠKTD Apače Mlinarji) je z drugo zaporedno zmago v U9 resno ogrozil stolček vodilnega v skupnem seštevko Elias Matuša (KSŠD Sv. Jurij) kateri je bil 2. na dirki. Tretje mesto je pripadlo bratu Theo Matušu (KSŠD Sv. Jurij). Napeto je tudi v kategoriji U11 kjer je Maša Žalig (KK Bula) z zmago napadla vodilnega Jurij Štefaneca (KSŠD Sv. Jurij) kateri je na dirki za Mašo zaostal le 0:165 sekunde. Tretje mesto je osvojil Matic Dominko (KK Bula). Prave borbe se dogajajo tudi v kategoriji U13, kjer se že od prve dirke bojujejo za prevlado na prestolu trije tekmovalci. Rene Gabor (BSX Racing Maribor) prvi, Eli Kovač (KSŠD Sv. Jurij) drugi ter Neja Rakuša (ŠKTD Apače Mlinarji) je bila tretja. Trenutno na lestvici vodi Eli s 48 točkami, Neja zaostaja za 5 točk, Rene pa 2 točki za njo. Zmagovalec v kategoriji U15 je bil Matej Novak (KSŠD Sv. Jurij), na drugem mestu je končal Gašper Donko (KK Bula) na tretjem pa Nino Petric (KSŠD Sv. Jurij). Matej še vedno ostaja na vrhu lestvice z kar precej prednosti, se pa je Nino izenačil z Natan Šavlom (KSŠD Sv. Jurij) na drugem mestu, zaradi odsotnosti Natana. Timon Pelcl Teršek (ŠKTD Apače Mlinarji) pa zaostaja za 11 točko.
Aleks Kocon (KK Bula) je na domači progi dosegel najhitrejši čas na dirki in sicer 14:703 sekunde.
V kategoriji U17 sta prevladovala Aleks Kocon ter An Škedelj (KSŠD Sv. Jurij), slednji je osvojil drugo mesto ter povečal prednost pred Anom za 5 točk. Zgleda, da bo zadnja dirka odločala o prvaku v kategoriji. V malem finalu sta se pomerila klubska kolega (KK Kicker) Samo Kolarić ter Jan Zadravec katerega je dobil Kolarić. Kategorija U19 ponovno ni imela tekmovalcev, na lestvici še vedno sameva od prve dirke Cimerman Jaka (Ljutomer).
Kaj ti bodo bremze, če pa maš potovalko
Finalne vožnje elitne moške kategorije so prevzeli člani ekipe Špica MTB. Prvo mesto je zasedel trenutno vodilni na lestvici Žan Rogan, ki je za 0:663 sekunde ugnal drugo uvrščenega Dominik Kavaša (KK Bula). Domačinu je na koncu zmanjkalo zelo malo, da bi doma osvojil najvišje mesto na stopničkah. Mihael Holsedl pa je v malem finalu premagal ekipnega kolega Dušan Lepošo za 0:162 sekunde. Aleš Gomboc (KSŠD Sv. Jurij) je s 5. mestom obdržal drugo mesto na skupni lestvici ter vodi pred Dominik Kavašom za 5 točk. Ženska elitna kategorija se je razpletla po enakem vrstnem redu kot kvalifikacije. Prvo mesto je osvojila Aneja Đurinek (KSŠD Sv. Jurij) ter prevzela skupno prvo mesto na lestvici. Druga je bila Tjaša Horvat (KK Bula) ter Dominika Černi, ki je prav tako iz KK Bula.

Zadnja dirka bo odločala

V skoraj vsaki kategoriji bo odločala zadnja dirka v pokalu. Tekmovalci bodo morali zavihati rokave, če bodo želeli odnesti domov naslov prvaka Pomurskega MTB pokala. Zadnja dirka bo v Fokovcih kjer se bodo tekmovalci pomerili v old school dual slalomu. Podelitev prvakov bo potekala po končani dirki. Datum dirke bo objavljen do konec tedna.