You are currently viewing Pomurski MTB pokal 2023

Pomurski MTB pokal 2023

  • Post category:Novice

Z veseljem sporočamo, da se Pomurski MTB pokal 2023 začenja in bo letos gostil 6 dirk in sicer v Odrancih, Ljutomeru, Murski Soboti, Sv. Juriju, Lendavi in Apačah.

Letošnja sezona prinaša nekaj novosti, ena izmed njih je pravilo o obvezni uporabi kolenčnikov in čelade, tekmovalec, ki ne bo izpolnjeval teh pogojev ne bo mogel tekmovati, oziroma bo diskvalificiran. Sprememba je tudi pri točkovanju, do sedaj je točke prejelo le prvih deset tekmovalcev, po novem bodo točke prejeli vsi tekmovalci  s tem, da tekmovalci od 20. mesta naprej prejmejo le po 1 točko. Z novim točkovanjem bodo najbolj pridobili tekmovalci, ki so se udeležili vseh dirk ter dosegli povprečne rezultate vendar s tem niso mogli konkurirati najboljšim tekmovalcem kateri so si lahko privoščili izpustiti dirko ali dve. S tem želimo nagraditi tekmovalce, ki prihajajo na vse dirke. Novi sistem točkovanja si lahko ogledate v pravilniku, ki je objavljen na spletni strani.

Spremenil se je tudi program prenosa dirk v živo, v letošnjem letu bo prenos samo od polfinalnih voženj naprej. Skrajšim in bolj pestrim programom, želimo gledalcem pripraviti čim boljšo izkušnjo.

Po uspehu lanskoletnega MTB taborja smo se odločili, da letos ponovno organiziramo tabor, ki bo od 14. do 16. julija, več o tem pa v drugem prispevku.

 

Koledar dirk Pomurksega MTB pokala 2023:
– 6.5. Odranci
– 11. 6. Ljutomer
– 24. 6. Apače
– 26. 8. Sv. Jurij
– 2. 9. Lendava
– 23. 9. Murska Sobota

 

Iz srca se zahvaljujemo našim starim in novim sponzorjem, ki so se odločili sodelovati z nami še eno leto: Velo Center, Špica MTB, Moto Oprema, Biciklin, Digifot, Dengrad, Dajč produkt in Murska Transport. Brez vaše podpore nič od tega ne bi bilo mogoče. Veselimo se srečanja z vami na dirkah!